13 maj 2010

spöböj

Då var starten igång på långhelgen. Det barkar fiske för hela slanten :)

Startade idag med siljat och vi tog en liten gäddtur till tulebosjön för att testa ett nytt spö som jag tänkte använda till gäddfisket. fungerade fint men vi tröttnade snart och kände att öringhungern var större.
Slängde oss i bilen och drog ned till Lerkil. Vi fiskade på hamnens östra sida, väl ute på udden så fastnade jag en stund men hörde hur siljat ropade att han hande haft kontakt. Han hade fortsatt lite och fiskade i viken på andra sidan. Jag gick över och spanade lite, hittade några stenar som låg under vattnet och la ut ett kast till vänster om dessa.
Jag ser då i ögonvrån ett vak till höger om stenarna och strax därpå ett till. Lägger ut flugan och drar hem, smack. Där satt den.

Den kämpade på bra och det var några härliga luftsprång och rusningar som den bjöd på. 50 cm lång och 1,42 kg.
Vi flyttade oss vidare till vallda-sandö då det inte var någon mer fisk som ville hugga. Här hade jag ganska omgående ett sug i linan. Missade denna men ett tiotal kast senare så lyckas jag kroka den,,fast igen så steg den av efter några korta gung. Hade 2 hugg till under kvällen med lite goa virvlar bakom flugan men annars blev det inget mer denna afton.

2 kommentarer:

 1. Gött Peter,
  Måste vart nytt "Västkust vikt PB" nu igen eller? Har du fler bilder på fisken?

  //Andreas

  SvaraRadera
 2. ja det är pb för mig på VK. klicka på bildspelet så kommer du till fler bilder.
  /G-fly

  SvaraRadera