14 maj 2010

Slagen av spinn

Joel och jag drog ut med joels båt vid 06 snåret. Fiskade av området kring norra Björkö utanför torslanda. joel öppnade starkt med en 50 sen efter det en ca 40:a. Han körde på och fick ytterliggare en fisk fast denna gång av mindre kaliber. 3-0...bedrövligt. Skall man behöva bli utfiskad av en spinntönt. :)
Nästa fisk som smakade vara iaf på min fluga, och nästa igen.. Inga jättar direkt, 30, och 40 cm ca. Men nu var det 3-2 och match igen.
Vi driver med vinden och fiskar av en liten udde, ser lite vak på håll och misstänker näbbisar. Vaken kommer närmare och de ser ganska rejäla ut. Joel drar ett kast och pang, direkt sitter en öring på 44 cm. den går tillbaka. Samtidgt som Joel drillar fisk ser jag en härlig rullning på princip samma plats som joel hade sin fisk. Jag lägger ut flugan och drar hem.. spänd som få... ser över axeln när joel håller på och precis då känner jag hur linan far ivägen mellan mina fingrar..FAAA.... ja,ja det finns fler. Vi kör en drift till och jag har på en fisk för en kort stund men tappar den igen. Vi driver lite längre denna gång och tar en kopp kaffe för att köra ytterliggare en drift. Denna gång lyckas både jag och joel kroka varsin.
Det var häftigt att se sådana intensiva vakfester från öring.
Vi kör på förmiddagen ut och tappar ytterliggare fisk och har et tpar riktigt fina hugg och mycket följe, speciellt när solen kom fram vid 12 snåret och vi fiskade på djupkanterna.
Vi slutar iaf på 7-3 till joel och det visade sig att spinn var effektivare idag, om man nu ser till antalet fisk som landades. Hade jag bara krokat mina ordentligt så vetefan om jag inte slagit honom :)
Roligt var det iaf.

1 kommentar:

  1. Om fångstdatumet du anger (havsöring.se) stämmer så räknas de inte in i årets statistik, Bara så att du vet.....

    //Tellis

    SvaraRadera