30 april 2012

Hårt Arbete

Då är första öringmånaden över och jag är trots allt ganska nöjd med denna månad med tanke på antalet turer som ändå bidragit till ett tjugotal öringar om jag räknat rätt.
Denna dag, aprils sista dag, var jag på tur med Andreas/Flyfiction i hans hemmavatten. Det kändes ju inte som en dag då vi skulle hämta silver ur det stora blå utan vi misstänkte att det skulle bli knixit och att vi skulle få jobba hårt för det.
Vädret växlade konstant och var allt från vindstilla och solsken till lite mer vind och molnigt. Det var ostliga vindar först för att sedan avslutas med västliga. Som tur var hade vi båt och kunde aktivt söka fisken och förr eller senare brukar man ju springa på en öring, vilket vi även gjorde denna gång. Det är ett aktivt fiske då vi söker efter strömsatta sund eller lite uddar där vinden ligger på och skapar lite fart i vattnet.
Det var åter de små flugorna som gällde och det fanns stunder då öringen plötsligt kommer fram och vi ser dem ploga i vattnet efter dessa småttingar för att snart försvinna lika fort som de dök upp. Vi lyckades iaf jobba upp 8 öringar och hälften är över måttet med en topp på ca 53cm och ca 1,5 kg.
Vi konstaterade även att öringen kan vara riktigt glupsk, kolla gärna in  Flyfiction för att se vad jag menar. 

Lite bilder från turen:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar