12 april 2012

smått och gått

Lyckades förhandla bort öppna förskolan och fick istället dispens för att göra en snabb visit på hisingen. Det blev ett fiske mellan 11:30 till 13.00 och det var nästan vindstilla, kom lite svagare vindar pö om pö. Det var till en början ganska lite vak men snart så var en mindre fisk och gjorde ett luftsprång...lägger ett kast först som inte ger något men på andra kastet smäller det till precis när flugan slått i vattnet och ser hur den tar flugan i ytan. Jag känner att det är en mindre fisk och den sprattlar loss ganska snart, lika bra är det.
Efter detta så är det en hel del fisk uppe och kör i ytan, det käns dock inte som det är några större fiskar och jag får 4 öringar till som är ganska små och tappar 2 st utöver detta. Även årets första sik kliver på min fluga, ganska fin på drygt 40 cm, den får gå tillbaka den med.
Jag tyckte att fisket fungerade bäst på små naturfärgade flugor idag och huggen var väldigt försiktiga, bortsett från första kontakten, och man fick smeka in den i käften kändes det som :)
//Granstav

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar