29 augusti 2010

söndagstrippel

Var och hjälpte farsan med sin nya dator idag och insåg att jag varit inne hela tiden när det var så fint väder. När man väl var färdig och planen var att honka på joel med båten för en liten kvällstur, så ser man hur ett helt kolsvart molntäcke närmar sig...vafan...men vi körde ändå och klarade oss som tur var bara med lite regn. Värre var de nog inåt fastlandet.
Började dagen med att kroka en näbbis och som vanligt hadde den snurrat in hela tafsen så det var väl ca 20 cm kvar till fluglinan :)
Vi hade inget mer här så bara att söka vidare. Kom till nästa "hotspot" och så testade vi en en kobbe som gav fisk förra gången jag var här. Men så trevligt, där var den igen. En 46 synar båten. Vi kör en drift till och denna gången hamnar vi lite längre in så vi får ön utanför oss, vi fiskar då denna gång i sundet som blir mellan ön och land, ca 1 m djupt. Jag hade lite försiktigt sug..väntar lite och gör ett kort drag i linan..DÄR JA.
Samtidigt som jag drillar denna så har joel en fisk som hugger efter hans bete det men han missar då han kolla in mig när jag drillar :)
Klockan är va ca 20 när vi får huggen och maler på en stund till men inget händer. Jag lyckas få en liten till på vägen hem men annars var det bara denna korta men intensiva period som gav fisk.
Alla tog på en "gaylord" som den hette i en fisketidning som jag läste för ett tag sedan. Den ser ut som en dog nobbler med rosa stjärt och vit kropp/hackel.

2 kommentarer:

  1. Bind upp en "Gaylord" till mig!
    Fast den får nog ligga i en egen ask så att det inte sprider sig.......

    SvaraRadera
  2. kommer på posten snart. 1 Lord för en tur eller??

    SvaraRadera