26 juni 2012

Kvällsfiske

Det var tisdag och det fanns en lucka för fiske, helst hade jag nog velat vänta en dag då det blåste lite mycket men tyvärr kan man inte alltid välja sina dagar.
Denna afton började jag mitt fiske strax innan 22, och det var ju inte en fin sommarnatt som väntade utan här var det vågor som piskade mot klipporna och vindbyarna kunde vara ganska rejäla emellanåt.
Jag började mitt fiske på läsidan av en udde där jag vet att det även är en djupkant en bit ut. Jag tyckte mig se lite aktivitet i ytan men det var svårt att se då man lätt kan missta sig mot vågsvall. Men det visade sig att det var fisk som jagade och snart hade jag den första krokade, och som en sann gentleman lät jag denna öring kroka av sig själv efter en liten drill :)
Fortsatte en stund till men ingen mer öring här dock så kom det in ett stim med näbbisar och jag beslutade mig för att byta plats.
Nästa ställe var mer utsatt för vind och vågor, dock så kunde man söka lite lä ifrån en hög klippvägg. Här går det grundplatå ut ett par meter sen blir det genast djupt. Fiskade av denna kanten här med en fiskimitation med lite nytt material från tellis sortiment och det dröjde inte länge förrän det satt fisk på. Den tog i allt detta brus som bildades när vågorna slog in över denna platå. En välmående fisk på 46 cm.
Jag hade ganska kort inpå ytterliggare en fisk på men denna släppte och var nog lite mindre som det kändes.
Förflyttade mig vidare och höll på så här fram till 02 ungefär. blev dock inga mer fiskar för mig men Flyfiction hade en bättre kväll och kunde stoltsera med en lite finare fisk på ca 48 cm.
Det var även sik som härjade denna kväll, och det är ju dessa ytskrapare som är så roligt att fiska med när natten klivit in och man ser hur sik,öring jagar flugorna i ytan med ljuset från månen som hjälp.
Fiskimitiation med vinge från Tellis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar