7 oktober 2012

De vackra vyernas land

Semesterns tid är förbi och livet har återgått till det normala. Inskolning på förskolan för lillan är över och arbetet har börjat koppla grepp kring det som vi kallar för tiden.
Denna sommar så blev det sparsamt med fiske men jag fick ju vart en vecka i Norge och det blev väl några kvällspass efter öring före och efter detta.
Tanken var ju som jag nämnt i tidigare inlägg att försöka fånga lite grövre fisk på fluga i detta magnifika landskap. Det är enormt vackert och framförallt storslaget här uppe. Vi var på en camp vid Nappstraumen
och det fanns väl inget att klaga på här, en stor stuga som var fint utrustad och hade det mesta, dock ingen bubbelpool :)
Fisket då, jo, det gick inte så bra för min flugsatsning men jag gjorde några hedersvärda försök. Vi hade en del otur med vädret och det är en svårighet att fiska fluga vid för stora vågor och framförallt strömmen som gjorde det svårt att komma ner. Jag hade dock chansen en dag när vi låg på en grundtopp och vi träffar på ett stim med grov sej, fisken höll sig runt 5 kg och gick på ca 20 m så det var ett guldläge så att säga.
När jag sliter fram grejjorna så inser jag att mina flugor ligger kvar i båten som jag åkte med dagen innan och inser att denna kanske enda chans kommer att glida mig ur händerna.
Det är bara att ge upp denna troligtvis roliga upplevelse att drilla en ursinnig sej.
Någon dag senare så gör jag ett försök på hälleflundra i lite vikar runt campen men det går trögt. Det gör det ju även utan flugspö, om det är någon som fiskat hälle så vet ni nog att det kan bitvis vara ett satans nötande.
Det som jag däremot lyckades med var att kroka på en riktigt fin makrill som gick precis utanför stugorna, men den drog ju såklart tafsen när de körde in bland båtar och bryggor.
Det var roligt att se både öring och makrill komma in och jaga precis utanför stugan där vi bodde och det var ganska rejäla makrillar runt kilot som kom in och jagade.

Drillar makrill utanför campen

Vissa av bergen var över 800m höga
En trevlig resa med mycket fisk men inte på fluga tyvärr. Men jag fick iaf känna på torsk över 10kg och tappade 2 hälleflundror varav den ena när den låg på relingen. Så här i efterhand kan man nog säga att jag hade enormt oflyt :)

1 kommentar:

  1. skönt att se att skrivkrampen släppt ;) Go läsning.

    SvaraRadera