14 oktober 2012

Höstfiske hos Tiveden Flyfish

Äntligen satte jag & Larsson kurs mot Tivedens urskog för att fiska hos bröderna Jacobsson´s skogssjöar. Det är ju alltid lite trixande och fixande för pyssla ihop fiskandet med övriga åtaganden som familj och arbete  och det slår mig varje gång jag är på väg att det går alldeles för lång tid emellan dessa turer som läker ihop själen.
Vi kom upp på kvällen och gjorde oss hemmastadda i kåtan som stod till vårt förfogande, det kändes lite motigt att krypa ner i sovsäcken när graderna närmar sig nollsträcket men samtidigt är det en del som förhöjer upplevelsen.
Nästippen var ordentligt kall när vi vaknade på morgonen med -1 grad så det blev att springa några varv tills elden var igång och spred ljus och värme i campen.
Väl upptinade och nere vid sjön så såg vi ganska omgående vak och vi ställde av våra väskor satte oss och spanade samtidigts som vi riggade våra spön.
Vi hinner inte komma till sista spöringen innan det var fisk uppe precis nere vid standkanten, endast en halveter från land. Vi känner båda att det kan bli en bra dag.
Så är det här, fisken går väldigt nära land och det gäller att smyga och spana annars missar man mycket fisk.
Larsson (flyfiction), börjar "ganska" bra denna dag och nyper 2 fiskar på 2 kast, bättre start än så är svårt at få :)
Vi får ett riktigt bra väder med lite lätt vind och solsken och ihop med detta vakande fisk, vi fiskar aktivt av många ställen och hittar flera fiskar som går och vakar längs land, men det är som sagt inte alltid helt lätt att komma åt dom då det krävs smygande och lite trixiga kast för att kunna presentera flugan på rätt sätt, men det är ju det som är tjusningen. Andreas som har sjöarna kom även förbi och fiskade lite och han lyckades bla kroka på en riktigt fin bjässe, närmare 4 kg, och detta på torrt också. Det var riktigt roligt att se en sådan fisk gå och stryka under lite grenar någon meter från land och för att gå upp och ta en skalbagge.
Har ingen bild på fisken tyvärr men den kommer nog komma upp på Tivedens hemsida inom kort.

Vi såg väldigt mycket spindlar som "surfade" på ytan med sin silkestråd som fungerade som ett segel. Det såg ganska lustigt ut när dessa kom glidande över ytan och rätt som det var kom det en fisk och nöp den, kanske var det så att våra skalbaggar påminde om dessa spindlar då de fungerade så bra.
Blir nog till att binda upp en drös till nästa höst.

Andreas får en båge att stigaGranstav med fast fisk
Foto Tiveden Flyfish

Vi hade en kanondag med bra fiske, sällskap och väder. 
Vi ses snart igen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar