19 juni 2011

Norrbyströmmen
Jag har nu fått testa detta "sight fishing" i Norrbyströmmen, och kan ju hålla med om att man kan spana på gott om fisk :)
Kommer inte berätta så mycket om sträckan, det kan ni läsa på länken.
Vi var 6 personer som åkte upp och jag kan tycka att det var lagom. Man kan nog vara upp till 10 personer fast det känns lite som gränsen för att man inte skall störa varandras fiske. 6-7 är nog lagom enligt mig.
Vi bodde gott precis intill vattnet och det fanns grill samt rök som man kunde ordna till en middag om man ville det, 1 fisk fick man ju behålla resterande är c&r.
Det var ganska fräck måste jag säga att gå där och spana på dessa bågar & öringar som stod och bevakade sina platser. Man trodde att det bara skulle var att plocka upp dem men det visade ju sig att man hade fel... de var riktigt kräsna. Det blev ganska frusterande att se fluga efter fluga åka förbi utan att de brydde sig.
Men det lossade senare och mindre flugor, klinkhammer samt liten haröra med guldskalle fungerade bra.
Det roligaste fiske var iaf precis när mörkret hade lagt sig, ca 24, då vaknade öringen till liv och alla hade ett fantastiskt fiske. Det var streaking caddies eller liknande som gällde, bara det plogade lite på ytan så kom de som projektiler och nöp dem.
Nästa dag, var iofs inte så långt emellan de båda då man sov ca 3 timmar, var lite mer sol och inte så mycket vind.


Detta medförde således ett lite svårare fiske, men vi lyckades iaf trixa upp en och annan.
Det var ganska lagom med ett dygn här då det inte är jättemycket att fiska av, 700m för att vara exakt. Det är ju en sträcka som inte tar dig på en vildmarskupplevelse men om man vill åka upp ett gött gäng och ha bra boende och en trevlig lunch på balkongen intill vattnet så är det kanon ställe. Man kan väl säga att det är fiskarens "golfbana".
Min top 3 blev iaf, en båge på 3 kg blankt, den andra på 2,77. Sen var det en öring på ca 1,1. De flesta öringar som jag såg var väl runt 800g till kilot men det går betydligt större där.
Lite bilder följer...pontus funderar på fluga


3 kg

Tack alla som var med för en himla trevlig resa.

2 kommentarer:

  1. Grattis till Båge-PB:et!
    Varför skrev du inte att du drillade fisk från verandan med spöt i ena handen och groggen i den andra...... ;-)

    //Andreas

    SvaraRadera
  2. Hehe... ja det vr nice :)

    SvaraRadera