6 juni 2010

Första torrflugan

Efter en helg av mycket grillat och en hel del bärs så blev det lite slappt P&T fiske i böljesjön på söndagen. Det var en hel del vind men det är ju fördelen med att dra till skogs, man har en massa träd som ger lä mot vinden men det var lite för mycket för att det skulle vara riktigt skönt. Det var nästintill helt dött i sjön, såg väl 2-3 vak på första 1.5 till 2 timmarna, var väl sådär kul.
Men det kom igång lite framåt 11 snåret och hade ett hugg som jag naturligtvis missade när man står och dagdrömmer i brist på fiskaktivitet. Hugget fick mig att återfå min koncentration och lite flugbyten och en kaffepaus så lyckades jag iaf fånga min första båge på torrfluga. Mycket skoj får jag erkänna, såg fisken gå upp och ta en insekt 3-4 meter ifrån mig så la snabbt dit min "geting" och direktså såg jag hur fisken sög in den och drillning stod på schemat.Kort efter att denna fisk hade landats så var hade jag ett fint vak precis vid flugan men lyckades inte få på den. Jag drog mig strax efter kl 14 så det blev bara 1 denna dag. Det verkar som att kvällarna var bättre om man får lyssna av de som varit där. Det var iaf ganska segt förmiddagsfiske denna dag.
Det var en glupsk firre, som antagligen har cancer :) det kan ha varit någon vassbit också, hoppas på det. Trist annars att folk inte kan ta hand om sin skit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar