2 april 2013

Premiären avklarad

När väl premiären var kommen så kändes det som det var lite för tidigt eller så var våren för lite för sen. Kanske bättre att hålla sig till det sista så inte säsongen blir så kort. Det känns ju lite motigt när man vadar ut i vattnet och samtidigt som man sätter ned nästa steg så bryter man också upp isen. Det fanns ju lite vikar som var is fria men de var ju även "fisk fria", så det blev en trög och förhållandevis kall premiär som invigde 2013 års öringsäsong. Visserligen så var det fint väder och det gick att sola rynkorna lite när man la sig i lä från vinden. Det blev ganska mycket vilande denna första dag.
Det var ju som vanligt mycket folk och man fick trängas på platserna, fördelen var ju att man kunde ligga i solen och ha koll på övriga ifall de fick fisk eller inte, och om så var fallet, (vilket det inte var) så var det bara att ge sig ut. Men man blev liggande väldigt länge :)

Dag 2.
Nu var det inte snack om att studsa upp kl 05 och skrapa rutorna innan man åkte, det var en lugn start och jag var nog framme runt halv nio. Fortfarande låg det ett tunt istäcke i den planerade viken. Det blev några kast till trots men begav mig snart längre ut för att bli kvitt isen, planen var att återvända lite senare när solen legat på ett tag.
Jag måste säga att jag fiskade på väldigt aktivt och rörde mig över mycket kustområden mot vad jag brukar göra. Idag var det inga problem att komma till, träffade 2 fiskare på tiden 9-14 så det var lite skillnad mot föregående dag. Dock så var denna dag likvärdig med första dagen vad gäller antal öringar som jag hade kontakt med. Det var fortfarande noll.
Skönt var det iaf att konstatera att mina vadare läcker, för tredje gången, man gillar ju alltid att ha en inbyggd svalkare när man klampar runt i slushpuppi....

Nu är det trots allt igång och även om öringen tog första ronden så kommer jag snart igen.
//PG2 kommentarer: