2 februari 2013

Mera ammunition

Lördagen öppnade jag starkt med en tripp till Halmstad då jag tänkte ge mässan ett besök. Tyvärr kom jag ner ganska sent men lyckades i alla fall gå på en bildvisning av Pelle Klippinge. Det var även en del matnyttig information förutom fina bilder. Det hela handlade om Havsöringsfiske på Sveriges baksida..
Hälsade även på Tivedens monter och redan så längtar man upp till dess skogar och vilda bågar och öringar. Intressant med en ny sjö i år också.
Efter ett par timmar i denna mysiga stad så bar det hemåt för flugbindning hos Flyfiction. Det var en bra kväll och det blev nästan en full ask. Tänkte dela med mig av några av flugorna som jag band och jag hoppas de levererar om drygt 2 månader. Kanske redan innan då en planerad tur nedåt i landet är på gång, men vi får se hur det blir.

Först ut är "Den fattiga pattegrisen".
Jag köpte "Whiting Spey Hackle Hen Saddle" ,då det var ganska billigt och ville testa hur det blev. Ganska snart blir fibrerna "fluffiga" och gjorde då att jag tog ett par st fjädrar och min hemmagjorda "magic tool" (som består av en tvättsvamp med ett snitt i och en sytråd) för att få loss mer fibrer till en dubbingögla. på så sätt så kan kunde jag hackla lite längre längs kroppen. Kroktypen är av PartridgeSalt CS54.

Speyshrimp "pattegrisen fast brun = tuttbjörnen ?"

***
Mallard Express

***
UV Baitfish
Det var Oskar som lärde mig denna variant, min avviker lite men principen är samma.
Kör med isbjörns hår som vinge sedan 3 st påfågelherl "on top" 
http://oskarsflugor.blogspot.se/

***
Sist men inte minst så blev det ett par Zonkers, funderar på om de kan gå under Snultra familjen. Vi får se hur de mottages av öringen.


3 kommentarer:

  1. Stiligt! Speyräkan fick jag lite ha begär över:)

    SvaraRadera
  2. Inga problem. Ta med dig några av dina fina nattsländor så väntar räkorna på dig den 2 mars. //PG

    SvaraRadera
  3. Hehehe det kan vi köra på :)

    SvaraRadera