9 april 2011

Premiär 2011

Ja äntligen har dagen kommit då man kan jaga silver igen. Fredagen 1 april var bokad sedan länge och jag hängde med flyfiction på en tur nere i billdal. Det var en bra premiär men dock så var fiskarna lite små.. Jag slutade på 4 st landade med en topp på ca 43cm sedan så tappade jag ett par stycken. Men en rolig premiär med med goa hugg där öring jagade flugan för att tveka, sedan gå till anfall igen... förbannat trevligt med så visuellt fiske :)

Nästa tur var idag lör 9/4 och min vän Joel har precis köpt sig ett flugspö så vi gav oss ut med båten som sjösattes under fredagskvällen. Det var en del vind...från norr dessutom. Vi hade ett trögt fiske och endast ett hugg fram mot 11 tiden. Sedan hoopade vi iland på en ö då vi gjorde en lite grundstötning.. Gott att man inte ser botten när det är 30 cm djupt :)

Strax hojtar joel att han fått på en,, typiskt tänkte jag och blandade känslor fyllde min kropp. Man var ju glad för hans skull men det är ju alltid godast att få första själv :)

Men riktigt kul att joels första fisk och havsöring på fluga är en pjäs på 52 cm och 1,5 kg. Kunde dock varit lite fetare men den är helt ok.Var det du som skrämde öringen ?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar