25 oktober 2010

Tiveden Flyfish


Då var tiden kommen och vi var äntligen på väg till tiveden flyfish. Vi hade haft lite strul på eftermiddagen vilket ledde till lite förseningar så tror kl var strax efter sju innan vi kom iväg med bilen. Väl framme vid 23 tiden så fick vi ett varmt välkomnande av Andreas och Malin samt 2 söta hundar. Vi klämde i oss ett par glas vin och tjöta lite gött inför morgondagens fiske...man var svårt sugen nu.
När klockan ringde så gjorde vinet sig påmint igen och det var lite segt någon minut innan fiskesuget tog överhanden och jag lyckades kravla upp ur sängen för att få i mig frukosten.
Sträckan som vi skulle fiska på såg riktig go ut och vi började sprida ut oss nedströms i det någgot kall vädret på runt 4 grader. Det regnade lite lätt från och till men det var inget man reflekterade över de första timmarna iaf.
Jag fick lite tips och coachning av Andreas innan jag klev ut på stenen som jag skulle börja från och det tog inte mer än 5 minuter så satt första fisken..vilken start :)
Foto: Tiveden Flyfish
Strax efter detta får både Andreas och Lukas på fisk och det känns rätt gött att stå och spana ner på denna dubbeldrill. Andreas hade dratt på en bamsing som tyvärr sliter sig vid landningen.
Vi har ett bra fiske hela dagen och drillar åtskilliga bågar. Jag måste nämna att det var inga bågar som jag var vana att se dem, de här pjäserna höll riktigt fin kvalité.
Jag tog alla mina bågar, vilket var 7 st på lördagen, på TF nymfen (se beskrivning tivedens blogg) som jag fick av Andreas. Bugar och bockar.


På söndagen så hade vattennivån stigit en del i ån och det var betydligt grumligare än gårdagen. Jag började fisket i en lugnare del och lyckas ganska snart få på en härlig båge som gör ett par ordentliga luftsprång innan den rusar rakt ner mot botten och lyckas slita sig.
Det är trögare fiske idag men våran guide Daniel lyckas iaf kroka ett par och senare även jag. Denna gång får jag in den så jag kan titta på den lite innan jag försiktigt släpper tillbaka den i ån,vilket vi för övrigt gjorde med alla fiskar då det är rent C&R . En riktigt fin pjäs och gissar på ca 1.5 kg.
Det är betydligt kyligare idag och snö blandas med regn så strax efter 13 så lägger vi av.
Jag har haft en kanonhelg och tror att fisket här till våren kan bli riktigt nice...längtar. Det är en mycket fin sträcka som Andreas o Co har med många fina fiskeplatser med olika karaktär.
Ser fram emot nästa besök och passar på att tacka för gästvänligheten & för de åtskilliga tips som Daniel bistod med så man fick drilla lite mer än vanligt :)


Flyfiction drillar i strömmen

2 kommentarer:

 1. Ja vi hade ett nice fiske på lördagen o jag har bundit ett gäng TF-nymfer till :-)..

  Ha det gött Peter!

  //Andreas J

  SvaraRadera
 2. bra där :)
  /granstav

  SvaraRadera