11 september 2010

sista minuten lördag


Flyfiction Andreas och jag fick bestämt oss sent fredag kväll för att ta en tur på lördag morgon. Vi lämnade viken strax efter kl sju. Förhoppningarna fanns och var relativt höga får jag säga, trots lågvatten så tänkte jag att det kanske borda komma igång nu när vinden har vänt efter en veckas östlighet.
Det började trögt med något enstaka hugg på första platsen. Vidare i Lagunen hade larsson hugg ganska omgående och strax efter detta ser jag en fin fisk som gör ett jätte luftsprång. Det tände igång gnistan ordentligt. Men fortfarande går det trögt.. ser ytterliggare en fisk senare som är uppe i ytan men den vill inte heller ge med sig.
Vi fiskar av lite utanför lagunen igen och driver sedan in i viken ytterliggare en gång.. Vi står och pratar om botten och lite dylikt, båda är lite frustrerade och tappat koncentrationen. Då uppenbarar sig något framför oss på andra sidan av en ett litet sund i lagunen. Jag förstår först inte att det är en fisk utan funderar på varför vattnet strömmar så fort men sen går det upp ett ljus. Det var en megafisk som blev skrämd av oss och den drar iväg bort och lämnar efter sig en svalvåg utandess like. Detta var lätt en 2kg+ öring som frossade i tången tills vi 2 tomtar kom och skrämde den. vad skall man säga...

Vi drog vidare utomskärs och tillslut lyckas larsson dra på en stark öring som kämpar bra med härliga luftsprång. (tyvärr missade vi de på filmen )
Nästa ställe blir en långgrund vik och här smäller larsson på en igen..samtidigt som jag tittar på honom och funderar på om jag skall plocka fram kameran så suger det till hos mig med :)
Dubbeldrill på gång. Vi landar 2 fiskar på ca 40 och 43. Vi har ytterliggare några hugg och följen från ett mindre exemplar men det blir inget mer och vi måste dra oss hemåt.

Flugan lossnade precis vid håvning och den ser ut att gått en tuff fight.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar